Przepis i sposób przygotowania na: Kostka kokosowa
mleko ( 700 ml.)zagotuj .
W 300 ml.zimnego mleka rozrób proszek, wlej do wrzącego mleka ,mieszaj energicznie , zagotuj ,zdejmij z ognia ,dodaj żółtka oraz uprażone na suchej patelni wiórki ,wymieszaj ,ostudź.Masło ubij z cukrem na puszystą masę , małymi porcjami dodawaj zimną masę budyniową.Odstaw w zimne miejsce.
Dno prostokątnej formy wyłóż krakersami,wlej zimną masę budyniową ,wyrównaj,następna warstwa krakersów, następna warstwa to masa krówkowa, znów warstwa krakersów , dżem,na koniec śmietanę ubić na sztywno,galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody ,jak zacznie tężeć dodaj do ubitej śmietany zmiksuj.
Masę wyłóż na ciasto wyrównaj. Wstaw na 4 godziny do lodówki ,udekoruj rajskimi jabłuszkami.
SMACZNEGO :)