Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenne serduszka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
cynamon Prymat 1 łyzeczka
mąka pełnoziarnista 3 łyżki
mleko
masło
cukier trzcinowy 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne serduszka

Kroki postępowania

1
Mąkę, cukier jajko i przyprawy mieszamy razem. Dodajemy mleko około 70 ml.
Krok 1 - Korzenne serduszka foto
2
Składniki dobrze ze sobą mieszamy. Ciasto musi mieć gęstszą konsystencję niż ciasto naleśnikowe. Napełniamy szprycę ciastem.
Krok 2 - Korzenne serduszka foto
3
Na rozgrzaną patelnię dajemy odrobinę masła. Szprycą wyciskamy ciasto i rysujemy serduszka.
Krok 3 - Korzenne serduszka foto
4
Smażymy z dwóch stron, aż się zarumienią serca.
Smacznego :)
Krok 4 - Korzenne serduszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.02.2013 16:54
super
wyattearp 02.02.2013 16:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak