Korzenne bajaderki z bakaliami

Korzenne bajaderki z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Ciasto:

    25 dag ciasto piernikowe czerstwe
  • serek mascarpone

    20 dag
  • kakao

    2 łyżki
  • skórka pomarańczowa kandyzowana

    2 łyżki
  • wiórki kokosowe

    3-4 łyżki
  • bakalie

    1 szkl mieszanka studencka
  • alkohol

    3-4 łyżki
  • cukier puder

    opcjonalnie

Pozostałe produkty

  • wiórki kokosowe

  • kakao do posypania

    słodkie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Korzenne bajaderki z bakaliami

Kroki postępowania

Krok 1 - Korzenne bajaderki z bakaliami  foto
Ciasto piernikowe zetrzeć na tarce jarzynowej.
Krok 2 - Korzenne bajaderki z bakaliami  foto
Dodać serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę pomarańczową, kakao, mieszankę studencką z posiekanymi orzechami, alkohol lub sok z cytryny.
Krok 3 - Korzenne bajaderki z bakaliami  foto
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku cukrem pudrem.
Krok 4 - Korzenne bajaderki z bakaliami  foto
Z połowy przygotowanej masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Krok 5 - Korzenne bajaderki z bakaliami  foto
Połowę kuleczek obtoczyć w słodkim kakao.
Tak przygotowane bajaderki schłodzić w lodówce lub odłożyć na 1-2 godziny w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat