Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenna czekolada na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka tabliczka
mleko pełna szklanka
kakao pół łyżeczki / łyżeczka
Goździki całe Prymat 5 gożdzików
cynamon pół łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/3 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/3 łyżeczki
miód
kardamon 1/3 łyżeczki mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenna czekolada na gorąco

Czekoladę połamać i rozpuścić w mleku razem z kakao i przyprawami. Zdjąć z ognia. Dodać miód (wg gustu, ja dałam łyżeczkę). Pozostawić na 3min (pod przykryciem), następnie wyjąć goździki i przelać. * można dodać skórkę pomarańczy do gotującej się czekolady lub więcej mleka, jeśli nie lubimy gęstej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra15 12.09.2012 12:02
Chętnie bym wypiła, bo właśnie mnie deszcz zmoczył.
agam26 12.09.2012 10:37
już czuję jej zapach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak