korniszony na zimową pore

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • woda

    7 szklanek
  • cukier

    2,5 łyżki
  • ziele angielskie

    5 sztuk
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • marchew

    do smaku
  • koper

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

NA słoik ogórków dodajemy kawałeczek chrzanu, 2 liscie laurowe, gorczyca, koper, marchew w paski.
Pasteryzować 5-10 minut

NA zdjęciach świeżo zrobione:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 09.01.2013 14:23
nie wyobrażam sobie zimowych zapasów bez takich ogóreczków ....
Anio?eczek 20.04.2012 07:15
super
berys18 20.01.2012 13:05
fajne ogóreczki, idealne na zimę
mic 23.12.2011 22:31
kiedys je czesto jadłem
Wacław 24.11.2011 09:15
lubię takie !
ziutula 02.11.2011 10:10
do zakąski super...
owca441 18.08.2011 20:41
apetyczne
Ewelina47 29.07.2011 09:27
lubię korniszony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat