Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 szklanki
ocet 1 szklanka
cebula biała 4 sztuki
podgrzybki 1 słoiczek
ziele angielskie 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuk
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
ogórki konserwowe 5 sztuk
śledzie 1 (płaty)

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem

Kroki postępowania

1
Śledzie moczę w zimnej wodzie trzy godziny, odsączam.
Krok 1 - Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem foto
2
Do garnka wlewam wodę, ocet, dodaję ziele angielskie, liść laurowy, sól, cukier, pokrojoną cebulę. Zalewę zagotowuję dwie minuty i odstawiam do ostudzenia. Cebulę wybieram z zalewy i nadziewam filety śledzia cebulką, korniszonem i grzybkiem marynowanym.
Krok 2 - Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem foto
3
Spinam wykałaczką koreczki i wkładam do zalewy. Odstawiam na noc
Krok 3 - Koreczki z podgrzybkami i ogórkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 20.01.2014 11:40
Wyglądają świetnie, a jak smakują ....:-)
Klausia 01.12.2013 08:43
lubię takie bardzo :)
gosia561 27.11.2013 12:33
doskonała przekąska
ajres 08.10.2013 13:21
fajny pomysl
as28 01.05.2013 09:53
bardzo pomysłowe
Alex_M 23.04.2013 08:48
fajne śledziki :)
halina17 22.04.2013 16:35
Uwielbiam śledzie pod" różną postacią".
Anna169Hosz 22.04.2013 16:07
Na śledzie zawsze mam ochotę.
ONY_za_kare 22.04.2013 14:54
pyszne takie koreczki!
idealme 22.04.2013 13:17
musi być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak