Koreczki włoskie

Koreczki włoskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarne oliwki

    20 sztuk
  • pomidory

    2- 3 sztuki
  • ser mozarella

    1 kulka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • oregano

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory kroimy w grubą kostkę (jak do zwykłych koreczków). Oliwki odcedzamy, ser również kroimy w kostkę. Na talerz wylewamy oliwę i posypujemy go oregano. Na wykałaczki nabijamy kolejno- pomidora, ser i oliwkę. Można udekorować świeżymi liśćmi oregano lub plasterkami cytryny :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat