Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki włoskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarne oliwki 20 sztuk
pomidory 2- 3 sztuki
ser mozarella 1 kulka
oliwa 1 łyżeczka
oregano 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki włoskie

Pomidory kroimy w grubą kostkę (jak do zwykłych koreczków). Oliwki odcedzamy, ser również kroimy w kostkę. Na talerz wylewamy oliwę i posypujemy go oregano. Na wykałaczki nabijamy kolejno- pomidora, ser i oliwkę. Można udekorować świeżymi liśćmi oregano lub plasterkami cytryny :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak