Koreczki śledziowe z czosnkiem marynowanym

Koreczki śledziowe z czosnkiem marynowanym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pyszne, szybciutkie w przygotowaniu - koreczki ze śledzi z chrupiącym czosnkiem marynowanym i cebulką!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    1 (ok. 300g) słoik
  • Czosnek marynowany Smak

    1 słoik
  • szalotka

    2 sztuki
  • olej rzepakowy

    4-5 łyżek
  • natka pietruszki

    1-2 gałązki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Koreczki śledziowe z czosnkiem marynowanym

1. Filety śledziowe marynowane w oleju pokrój na mniejsze kawałki.
 
2. Zwiń w rulonik, nabij na wykałaczkę z ząbkiem czosnku marynowanego Smak i listkiem bazylii lub natki pietruszki.
 
3. Podaj na półmisku z dobrej jakości olejem z dodatkiem drobno pokrojonej szalotki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat