Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki śledziowe z czosnkiem marynowanym

5.0
(33)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pyszne, szybciutkie w przygotowaniu - koreczki ze śledzi z chrupiącym czosnkiem marynowanym i cebulką!

Składniki:

śledzie w oleju 1 (około 300 g) słoik
Czosnek marynowany Smak 1 słoik
szalotka 2 sztuki
olej rzepakowy 4-5 łyżek
natka pietruszki 1-2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki śledziowe z czosnkiem marynowanym

Prosty i super szybki przepis na imprezową przekąskę. Koreczki śledziowe z czosnkiem i cebulką są wyraziste w smaku i przepyszne.

1. Filety śledziowe marynowane w oleju pokrój na mniejsze kawałki.
 
2. Zwiń w rulonik, nabij na wykałaczkę z ząbkiem czosnku marynowanego Smak i listkiem bazylii lub natki pietruszki.
 
3. Podaj na półmisku z dobrej jakości olejem z dodatkiem drobno pokrojonej szalotki.
 

Koreczki śledziowe są już gotowe? Zastanawiasz się jakie jeszcze przegotować przekąski dla gości?

Zobacz poniższe przepisy:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak