Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki śledziowe w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
pasta 2 łyżki (pomidorowa)
ocet winny 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
bulion warzywny 500 ml
cukier 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cebula
śliwki suszone
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki śledziowe w galarecie

Śledzie moczyć w wodzie 4 godziny ( jeżeli są bardzo słone ), osuszyć.
Cebule obrać , pokroić w cienkie plasterki , zblanszować w gorącym bulionie i osączyć.

Pastę pomidorową wymieszać z octem , pieprzem oraz cukrem.
Każdy filet posmarować z jednej strony doprawioną pastą. Na wierzchu ułożyć śliwki oraz po kilka plasterków cebuli , ciasno zwinąć w rulonik. Udekorować gałązkami koperku.
Z bulionu i żelatyny przygotować galaretę . Koreczki ułożyć luźno w naczyniu . Zalać tężejącą galaretką , schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 29.01.2016 17:12
super przepis
Klausia 16.12.2014 14:27
smakowite :)
kloruś 13.12.2014 21:54
Chętnie bym skosztowała!
Skotka 13.12.2014 17:44
Nie robiłam, chętnie wypróbuję:)
kasienka23 13.12.2014 17:08
świetny przepis, chętnie zrobię na święta :)
AgaS10 13.12.2014 16:28
śledzi w galarecie to ja jeszcze nie robiłam:)
Stenka 13.12.2014 16:00
ciekawy przepis
Anna133 13.12.2014 15:07
wspaniałe danie
olkaaa 13.12.2014 12:42
super przepis
Kuchnia Marty 13.12.2014 11:28
Chętnie spróbuję!
VioletoweKucharzenie 13.12.2014 11:26
bardzo apetyczne
gosia56 13.12.2014 10:44
tak jeszcze nie robiłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak