Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki ogórkowe z kolendrą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórek zielony 2 kg,
papryka czerwona 2 szt,
cebula 2 - 3 szt.

do namaczania

woda zimna 4 ,5 szkl,
sól 1/2 szkl,

zalewa

woda zimna 3 szkl,
ocet 10 % 3 szkl,
cukier 4 szkl,
kolendra 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 -4 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki ogórkowe z kolendrą

Ogórki oczyścić ,pokroić w grubsze plastry ,cebule obrać pokroić w prążki,wymieszać i zalać przegotowaną wodą z solą..Odstawić na 3 -4 godziny.
Paprykę oczyścić usunąć gniazda nasienne,pokroić w paski lub kostkę jak kto lubi,Ogórki odcisnąć z nadmiaru wody i połączy z papryką. Nakładać do czystych wyparzonych słoików .
Składniki na zalewę zagotować ,ostudzoną zalewą napełniać słoiki. Zakręcić dobrze i pasteryzować 10 -15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 01.03.2017 17:51
Dziękuję ;)
gusia1000 01.03.2017 01:17
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak