Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
białko
8 sztuk -
żółtko jajek
3 sztuki -
cukier
1 szklanka -
orzechy posiekane
1 szklanka -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
kawa rozpuszczalna
2 łyżeczki cappuccino o smaku orze
Wkładka
-
jajko
4 sztuki -
cukier
8 łyżek -
mąka pszenna
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
kawa rozpuszczalna
1 łyżka cappucinno orzechowe -
orzechy posiekane
1/2 szklanki -
galaretka o smaku coli
2 opakowania
Masa
-
brzoskwinie w puszce
1 puszka -
cukier
2 łyżki -
budyń śmietankowy
2 opakowania -
woda
1 szklanka -
żółtko jajek
5 sztuk -
masło lub margaryna
250 gram -
cukier kryształ
3/4 szklanki -
galaretka brzoskwiniowa
2 opakowania
Przepis i sposób przygotowania Kora Dębu
Kroki postępowania




Masło ucieram z pozostałym cukrem i dodaję porcjami zimny budyń.
Na ciasto z galaretkami wykładam połowowe masy budyniowej,


Na wierzchu ciasta układam cząstki brzoskwiń i zalewam tężejącą galaretką. Całość ponownie wstawiam do lodówki.
Moja wersja popularnego ciasta, które jest znane i bardzo lubiane. Delicje zastąpiłam biszkoptem z galaretką , ale możecie dodać w środek masy te pyszne ciasteczka.![]()
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się