Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kora

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier 3/4 szklanki
żółtko jajek 3 szt
mąka pszenna 7 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
cukier 2 łyżki
budyń śmietankowy 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
żółtko jajek 5 sztuk
masło 1 kostka
delicje 2 paczki
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: kora

ciasto
Białka ubić dodać cukier , żółtka na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 160-180° 30 min. Biszkopt można nasączyć.

krem
Sok z brzoskwiń zagotować z 2 łyżkami cukru. 2 budynie rozpuścić w ¾ szkl wody, dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 5 żółtek. Wszystko dobrze wymieszać i wlać na gotujący sok. Utrzeć masło , dodać schłodzony krem. Krem podzielić na 2 części.

Na biszkopt wyłożyć połowę masy . Na masę ułożyć delicje i drugą część masy. Na koniec kładziemy brzoskwinie pokrojone w kostkę , zalewamy schłodzoną galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 26.09.2013 22:26
Pycha ciasto!
Justa32 24.10.2012 12:05
super
Wiesława1 24.10.2012 09:47
super ciacho
-Natka- 24.10.2012 07:10
bardzo fajny przepis! pyszne ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak