Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kora

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8
cukier 200 gr
żółtko jajek 8
orzechy siekane 100 gr
orzechy mielone 100 gr
kokos 100 gr
rodzynki 100 gr
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1,5 kostki
woda 3/4 szklanki
delicje
galaretka brzoskwiniowa

Przepis i sposób przygotowania na: kora

ciasto: białka ubijamy na sztywną pianę. dodajemy cukier i dalej ubijamy. następnie żółtka i ubijamy. resztę składników dodajemy i delikatnie mieszamy. masę dzielimy na 2 części i pieczemy każdy placek osobno. ok 35 minut w 170 stopniach . krem: sok z brzoskwiń musimy zagotować. żółtka plus budynie wodę i make roztrzepujemy by nie było grudek i wlewamy do gotującego soku powstanie nam budyń. gdy ostygnie ucieramy kasie na puszysta masę i dodajemy po woli zimny budyń cały czas ubijając na puszysty krem. przekładamy: ciasto polowa kremu delicje ciasto krem brzoskwinie galaretka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.01.2013 20:17
ciekawa nazwa
kaja1991 07.09.2012 08:23
super czu? brzoskwinie.
kaja1991 04.09.2012 21:48
moje ulubione;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak