KOPYTKA Z SOSEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe

    300 gram
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • mąka

    10 gram
  • koncentrat pomidorowy

    40 gram
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    4 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować kopytka (przepis na kopytka dostępny jest w mojej księdze). Mięso pokroić, a następnie podsmażyć na oleju. Następnie dodać pokrojoną cebulę. Do mięsa dodać bulion drobiowy oraz koncentrat pomidorowy i zagotować. Całość zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Sos doprawić do smaku słodką papryką i połączyć ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 22.02.2014 09:44
pyszne danie
Krystyna32 25.03.2013 16:29
bardzo lubię
Mirka-Ludomila 17.02.2013 09:25
bardzo dobre
Motorek 11.02.2013 09:59
mniam
agnieszkalider 22.01.2013 13:14
mniam :)
kate.500 08.01.2013 14:57
pycha
Grazyna0211 18.11.2012 17:03
smaczne jedzenie
IZABELA29 16.10.2012 08:37
u mnie będzie dziś coś podobnego...
ewaa 04.09.2012 17:08
pyszne
Ada-Gaba 28.06.2012 07:00
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat