Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOPYTKA Z MASŁEM, BUŁKĄ TARTĄ I SAŁATKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 2-3 szkl.
sól do smaku
masło 1/4 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
kapusta pekińska 1 mała
pomidor 2-3 szt
Kukurydza z Puszki 1/2 op
ser feta 1/2 op
oliwa
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KOPYTKA Z MASŁEM, BUŁKĄ TARTĄ I SAŁATKĄ

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, przeciskamy przez praskę i studzimy. Następnie na stolnicę wsypujemy dwie szkl. mąki i dodajemy ziemniaki, zagniatamy ciasto, jeśli jest za wolne dodajemy mąki. Z małych kawałków ciasta robimy wałeczki i wycinamy kopytka. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy w osolonej wodzie, chwilę po wypłynięciu wyciągamy i studzimy.
Krok 1 - KOPYTKA Z MASŁEM, BUŁKĄ TARTĄ I SAŁATKĄ foto
2
Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na nim kopytka, następnie posypujemy bułką tartą i doprawiamy do smaku pieprzem. Smażymy aż się wszystko ładnie połączy.
Krok 2 - KOPYTKA Z MASŁEM, BUŁKĄ TARTĄ I SAŁATKĄ foto
3
Kapustę, ser, cebulę i pomidory kroimy w kostkę, dodajemy do nich kukurydzę i dodajemy odrobinę oliwy, możemy doprawić do smaku solą i pieprzem. Podajemy z gorącymi kopytkami z masłem i bułką.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - KOPYTKA Z MASŁEM, BUŁKĄ TARTĄ I SAŁATKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak