Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka pietruszkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 1 szkl
sól do smaku
jajko 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka pietruszkowe

Ziemniaki obrać i ugotować. Przepuścić przez praskę i ostudzić. Dodać jajko, obie mąki i sól. Natkę drobno posiekać i dodać do ziemniaków. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Z ciasta formować wałeczki odcianć kopytka. Wrzucać do gotującej się osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Gotować do momenty wypłynięcia na wierzch. Można podawać ze skwareczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 02.11.2013 07:47
fajny pomysł!
Renataj 01.11.2013 23:30
Z tymi skwareczkami wyglądają bardzo apetycznie.
Jolie 01.11.2013 22:20
prosta i efektowna odmiana tradycyjnych :)
gosia561 01.11.2013 22:16
doskonałe kopytka
Kuchenka 01.11.2013 22:05
często takie robię
Jadwiga/Jaga85 01.11.2013 21:58
Oj na pewno pyszne!!!!
Gracer 01.11.2013 21:28
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak