Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka 0,5 kg
żółtko jajek 2 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić wodę, potłuc ziemniaki, ostudzić je. Gdy ziemniaki są jeszcze letnie należy wyrobić ciasto podsypując mąką (ziemniaki, mąką, żółtka). Wyrobić kształt. Kopytka gotować z 2 minuty w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak