Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
jajko 1 szt
mąka 2-3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, gotujemy i studzimy, ( najlepiej ugotować je dzień wcześniej). Wystudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę do ziemniaków.
Krok 1 - Kopytka foto
2
Dodajemy jajko i mąkę, wyrabiamy ciasto.
Krok 2 - Kopytka foto
3
Ciasto dzielimy na kawałki. Z każdego kawałka ciast robimy ” węża”.
Krok 3 - Kopytka foto
4
Kroimy pod skosem na małe kawałki.
Krok 4 - Kopytka foto
5
Kopytka gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 5 - Kopytka foto
6
Kopytka możemy podać z gulaszem.

Smacznego!!!
Krok 6 - Kopytka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 30.05.2014 13:26
extra kopytka i do tego gulasz , pychotka :)
w mojej kuchni 15.05.2014 11:58
smakowite jedzonko..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak