Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 6 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
koperek
mąka krupczatka
mąka pszenna
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka

ziemniaki mielimy wykładamy na stolnice,dodajemy jajko,sól,pieprz,koperek ,mąki i wyrabiamy ciasto nie za twarde
z ciasta formujemy wałki i po skosie tniemy na małe kluski
gotujemy w osolonej wodzie ok.2-3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.03.2014 18:24
bardzo lubię
adelajda 14.06.2013 21:04
lubię kopytka
Dorian 30.04.2013 22:20
bardzo lubie
gacopierz23 19.04.2013 22:15
często robię w piątek
sunnymood 05.04.2013 11:54
ja też je uwielbiam;)
Wafelek2601 31.01.2013 11:24
Bardzo lubię kopytka
Wafelek2601 31.01.2013 11:24
Bardzo lubię kopytka
Bernadeta1 05.12.2012 13:41
lubię kopytka
Margo1 01.12.2012 15:21
lubię kopytka
Beata23 23.11.2012 08:41
też takie robię, a mąkę dodaję "na oko" tak, aby się nie lepiło
Dorota37 14.11.2012 08:23
ładnie wygladaja
IZABELA29 09.11.2012 11:02
dziękujemy za odpowiedz
Bernadeta 08.11.2012 13:45
jak 3 szkl to 2 mąki pszennej i 1 szkl krupczatki-najważniejsze aby się ciasto nie lepiło ale żeby nie było twarde
ben-ka 08.11.2012 10:07
z krupczatką nie robiłam,muszę kiedyś dodać tej mąki do kopytek.
IZABELA29 07.11.2012 09:14
na 6 ziemniaków to z 2 - 3 szklanki chyba starczy tylko jakie proporcje mąki krupczatki a zwykłej by się przydały
Bernadeta 05.11.2012 12:04
bo zwykle dodaje "na oko "tak żeby ciasto się nie lepiło,jak zrobię w tym tygodniu kopytka na obiad to dopisze
SmacznaPyza 05.11.2012 11:30
dlaczego nie ma chociaż orientacyjnych ilości mąki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak