Koptka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    800 g
  • twaróg

    250 g
  • jajko

  • sól do smaku

  • mąka

    15 łyżek
  • olej

    6 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Koptka foto
Ugotowane ziemniaki ugniatamy dobrze i studzimy.Dodajemy twaróg i jajko.
Krok 2 - Koptka foto
Następnie dodajemy olej i mąki sól i mieszamy.
Krok 3 - Koptka foto
Wyrobione ciasto przekładamy na stół i pokawałku bierzemy i kulamy aby zrobił się rulonik.Kroimy nożem małe kawałki.Gotujemy w wodzie gdy wypłyną na wierzch odcedzamy.Podawać posypane cukrem lub ze śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 24.08.2015 19:40
uwielbiam je z jakimś sosikiem i kawałkiem mięska
Ewa Wojtaszko 11.07.2015 08:49
nie ma,to jak kopytka :)
irenka 10.07.2015 20:22
pychotka,uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat