Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperty naleśnikowe z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki

mleko 3,2% 2 szklanki
woda gazowana 2 szklanki
mąka pszenna 4-5 szklanek
jajko 3 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki

farsz

pieczarki 60 dag
mięso mielone wieprzowe 1 kg
ogórek kiszony 6 sztuk
kukurydza w puszce 1,5 puszki
musztarda 4 łyżki
ketchup pikantny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
przyprawa gyros do smaku

Porada

W składnikach zapomniałem wspomnieć o fasoli czerwonej w puszce. Dodajemy ją do farszu. pozdrawiam

Przepis i sposób przygotowania na: koperty naleśnikowe z farszem

Kroki postępowania

1
do garnka większego wlewamy mleko
Krok 1 - koperty naleśnikowe z farszem foto
2
dolewamy wodę gazowaną oraz wbijamy jajka
Krok 2 - koperty naleśnikowe z farszem foto
3
dosypujemy mąkę oraz dodajemy zioła prowansalskie. Możemy dodać ok 2 łyżki cukru, wtedy naleśniki będą ładnie zarumienione.
Krok 3 - koperty naleśnikowe z farszem foto
4
wszystko mieszamy ze sobą. Skórką od słoniny smarujemy każdorazowo patelnię rozgrzaną i wlewamy łyżka porcję na naleśnika i smażymy z dwóch stron.
Krok 4 - koperty naleśnikowe z farszem foto
5
Fasolę o której zapomniałem w składnikach odsączamy dokładnie z zalewy (puszka).
Krok 5 - koperty naleśnikowe z farszem foto
6
dodajemy kukurydzę odsączoną
Krok 6 - koperty naleśnikowe z farszem foto
7
dodajemy ogórki pokrojone
Krok 7 - koperty naleśnikowe z farszem foto
8
na koniec dodajemy usmażone mięso i pieczarki, wczesniej obranę i pokrojone w kostkę.Mieszamy. i Doprawiamy do smaku przyprawami.
Krok 8 - koperty naleśnikowe z farszem foto
9
wykładamy porcję na naleśnika polewamy delikatnie wymieszanym ketchupem z musztardą i składamy w kopertę.
Krok 9 - koperty naleśnikowe z farszem foto
10
podajemy podsmażone na patelni. Możemy polać ketchupem, sosem czosnkowym.
Krok 10 - koperty naleśnikowe z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

celeban 28.10.2015 11:19
dobrze wiedzieć, bo nie wiedziałem czy się da. dzięki
Aleksandra/Olcia 23.10.2015 19:25
celeban możesz edytować przepis i dopisać brakujący składnik 24 godziny od dodania przepisu
agnieszka214 23.10.2015 18:15
Ciekawy farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak