Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopertki z dzemem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 30 dag
dżem jabłkowy 1 słoiczek
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kopertki z dzemem jabłkowym

Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty. Do środka nakładamy 2łyżeczki dżemu jabłkowego i na wierzch posypujemy cynamonem. Sklejamy rogi kwadratu. Roztrzepujemy jajka i smarujemy wierzch ciasta. Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy na nią kopertki. Wkładamy do piekarnika na 30-40minut do temperatury 180stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.11.2013 10:08
mniam mniam;)
wlicka 03.11.2013 10:06
pychota!!!!
wiola333 13.10.2012 12:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak