Koperkowe schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • Koperek suszony Prymat

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka płaska
  • pieprz

    0,3 łyżeczki
  • cebula

    1 szt
  • bulion

    0,3 szklanki
  • smalec

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Koperkowe schabowe foto
Schabowe rozbijamy, obtaczamy w mące wymieszanej z solą i pieprzem, potem w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej wymieszanej z suszonym koperkiem. Na patelni rozgrzewamy smalec i smażymy na nim kotlety.
Krok 2 - Koperkowe schabowe foto
Kotlety obsmażamy na rumiano z obu stron. Usmażone kotlety przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem i dodajemy pokrojoną w krążki cebulę. Prużymy na małym ogniu do miękkości.
Krok 3 - Koperkowe schabowe foto
Kotlety podajemy na gorąco z surówką i ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 10.12.2015 13:28
pomysł wart sprawdzenia
Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:30
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat