Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe mięsko, czyli pierś pieczona

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

pierś z kurczaka 2 szt
koperek świeży 1/2 pęczka
serek śmietankowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Marynata

olej 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
koperek świeży 3-4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe mięsko, czyli pierś pieczona

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i naciąć tworząc kieszeń, przyprawić.
Krok 1 - Koperkowe mięsko, czyli pierś pieczona foto
2
Środek wysmarować serkiem i dodać pokrojony drobno koperek.
Krok 2 - Koperkowe mięsko, czyli pierś pieczona foto
3
Drobno posiekany koperek połączyć z solą morską i olejem, wymieszać.
Krok 3 - Koperkowe mięsko, czyli pierś pieczona foto
4
Piersi obtoczyć w marynacie i pozostawić na ok. godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 4 - Koperkowe mięsko, czyli pierś pieczona foto
5
Następnie mięso z marynata przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć.
Krok 5 - Koperkowe mięsko, czyli pierś pieczona foto
6
Piec ok. 30 min. w temp. 160 stopni.
Krok 6 - Koperkowe mięsko, czyli pierś pieczona foto
7
Podawać z ulubionymi dodatkami ;)
SMACZNEGO!
Krok 7 - Koperkowe mięsko, czyli pierś pieczona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.04.2017 21:45
super pomysł na pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak