Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa z drobiowym mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 szt
bulion 2 szkl
ziemniaki 3 szt
marchew 1 szt
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa z drobiowym mięsem

Mięso zmielić, dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy, formować małe kotlety i usmażyć na gorącym tłuszczu. Bulion podgrzać. Dodać pokrojone obrane marchewki a po 20 min ziemniaki. Gdy warzywa będą już miękkie dodać posiekany koperek. Podawać z kawałkami kotletów z kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 05.04.2013 10:24
ciekawy przepis z takimi kotlecikami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak