Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czerwonej cebuli z tymiankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tymianek 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 5 łyżek
cukier brązowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
cebula czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czerwonej cebuli z tymiankiem

Kroki postępowania

1
(przepis z programu Para w kuchni)
Cebulę pokrój w kostkę. Smaż na oliwie powoli, aż się zeszkli, zwiększ ogień, by się zrumieniła. W trakcie smażenia dodaj posiekany czosnek, roztarty w palcach tymianek. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 1 - Konfitura z czerwonej cebuli z tymiankiem foto
2
Gdy cebula jest miękka dodaj cukier, zamieszaj i po chwili wlej ocet balsamiczny. Chwilę pogotować, aż odparuje. Zdejmij z ognia w dopraw sokiem cytrynowym. Przełóż do miseczki.
Krok 2 - Konfitura z czerwonej cebuli z tymiankiem foto
3
Podawaj do mięs lub kromką żytniego chleba.
Krok 3 - Konfitura z czerwonej cebuli z tymiankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 04.02.2013 16:39
interesująca
sylwia / sytofala 12.11.2012 20:22
bardzo aprtyczna
teresa18 12.11.2012 20:12
myślałam aby ją zrobić, ale brakło czasu teraz już wiem że muszę się sprężyć
jolanta19 12.11.2012 18:55
może być dobre
Beata61 12.11.2012 18:32
rewelacyjny pomysł, zbieram się na odwagę żeby zrobić :P
maciek7 12.11.2012 18:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak