Konfitura z czerwonej cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula czerwona

    5 szt
  • cukier trzcinowy

    5 łyżek
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieram i kroję w piórka. W garnku o grubym dnie rozgrzewam olej dodaję cebulę i przyprawy smaże na rumiano. Dodaję cukier, mieszam. Wlewam ocet. Całość mieszam aż cały płyn wyparuje a cebula będzie miękka. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 04.04.2017 08:30
ciekawy przepis
w mojej kuchni 03.04.2017 12:24
same pyszności...
ben-ka 03.04.2017 10:39
Sama nie robiłam, ale jadłam i mi smakowała.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat