Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czerwonej cebuli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 5 szt
cukier trzcinowy 5 łyżek
ocet balsamiczny 2 łyżki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czerwonej cebuli

Cebulę obieram i kroję w piórka. W garnku o grubym dnie rozgrzewam olej dodaję cebulę i przyprawy smaże na rumiano. Dodaję cukier, mieszam. Wlewam ocet. Całość mieszam aż cały płyn wyparuje a cebula będzie miękka. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 04.04.2017 08:30
ciekawy przepis
w mojej kuchni 03.04.2017 12:24
same pyszności...
ben-ka 03.04.2017 10:39
Sama nie robiłam, ale jadłam i mi smakowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak