Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z cebuli (do mięs)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 kg
masło 10 dag
wino czerwone wytrawne 2 szklanki
ocet 1/4 szklanki
rodzynki 5 łyżek
cukier 1/2 szklanki/lub miód
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z cebuli (do mięs)

Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w krążki, włożyć do rondelka z masłem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut. Następnie wsypać cukier i dalej smażyć cały czas mieszając około godziny. Po czym dodać rodzynki, wlać wino, ocet, zaciągając musztardą i dalej smażyć do zgęstnienia. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych małych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem. Używać do mięs a szczególnie do kanapek z wędliną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 10.03.2017 13:02
Pyszna jest, kiedyś robiłam częściej, a teraz jakoś mi się o niej zapomniało ;)
Franciszek 10.03.2017 12:12
ciekawy pomysł
gusia1000 10.03.2017 01:30
Dobry przepis.
olkaaa 09.03.2017 20:27
bardzo fajna
Stenka 09.03.2017 19:43
ciekawa propozycja, wypróbuję
Róża1 09.03.2017 19:35
wyśmienita !!!!!!! zabieram przepis :-)
bietka 09.03.2017 19:07
idealna do kanapek : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak