Kapusta czerwona do słoika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    2 kg
  • cebula biała

    50 dkg
  • sól

    1,1/2 łyżka
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    20 dkg
  • woda

    1 litr
  • liść laurowy

    5 szt
  • pieprz

    do smaku
  • ziele angielskie całe

    5 szt
  • jabłko kwaśne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy dodajemy 1,1/2łyzki soli mieszamy i zostawiamy az zmięknie.
Jabłka obieramy scieramy na tarce,cebulę kroimy w kostkę. Kapustę porcjamy odciskamy z powstałego soku który ma w sobie goryczkę.Do kapusty dodajemy jabłka i cebulę i pieprz .Do garnka wlewamy litr wody dodajemy cukier,ziele angielskie i liscie laurowe i ocet zagotować.Gorącą zalewę wlewamy do kapusty i zostawiamy az wystygnie .Kapustę wkładamy do słoików i pasteryzujemy 20 -30 minut.

POLECAM! ! !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 03.03.2014 09:47
smaczna do obiadu
kate.500 23.02.2014 17:17
pyszna kapustka
fotoviderek 01.02.2014 10:47
Świetny zapas na zimę :)
dorotka0000025 10.01.2014 10:54
chyba sie skusze i kiedys zrobie
Margo1 07.11.2013 11:14
też taką robiłam
erym 16.10.2013 08:40
uwielbiam wszelkie przetwory
Cranberry 18.09.2013 21:46
wykorzystam Twój przepis :)
dianix 01.06.2013 19:44
idealna na zimę
Bernadeta1 07.12.2012 15:44
smaczna i świetnie pokazana
adelajda 05.10.2012 09:42
smaczna ! nigdy nie robiłam do słoików muszę spróbować w tym roku !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat