Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowo czekoladowa.

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 50 dag
agrest 25 dag
cukier 25 dag
woda 125 ml
czekolada gorzka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowo czekoladowa.

Truskawki, agrest cukier i wodę włożyć do rondla o grubym dnie i gotować wolno często mieszając 20min.Zostawić do ostudzenia albo do następnego dnia.
Znowu gotować powoli, aż konfitura zgęstnieje.
Dodać połamaną czekoladę ,mieszać do całkowitego rozpuszczenia i uzyskania jednolitej konsystencji. Po rozpuszczeniu czekolady, dłużej nie gotować.
Gotową konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików i zakręcić.

Konfiturą możemy przekładać ciasteczka, smarować ciasto i podawać zamiast "Nuttelli" czy "Snickersa".

Życzę miłego, słodkiego życia!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 14.10.2013 14:25
świetny przepis!
Paolcia 14.10.2013 08:39
pysznie wygląda :)
Aga-25 14.10.2013 08:05
smak pyszny
Ola1984 14.10.2013 07:58
Pysznie :) Połączenie idealne.
Agnieszka-87-25 14.10.2013 07:55
smak nieziemski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak