Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura czereśniowo- malinowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1/2 kg
maliny świeże 1/2 kg
sok malinowy 1/4 litra/może być inny ale domowej
cukier żelujący 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura czereśniowo- malinowa

Wykonanie:
Maliny dokładnie przebrać, czereśnie opłukać i wypestkować. Wymieszać z sokiem i cukrem żelującymi gotować około 5 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików i zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 08.07.2015 23:03
Taką konfiturę z chęcią bym zabrała do swoich zapasów :)
as28 08.07.2015 22:07
lubię takie domowe przetwory
barbara11561 08.07.2015 21:18
bardzo lubię takie domowe przetwory:)
Renataj 08.07.2015 21:07
Bardzo apetyczna - uwielbiam przetwory typu dżem, konfitura z dużymi kawałkami owoców:)
2milutka 08.07.2015 19:26
taka prosta najlepsza
Bernadeta1 08.07.2015 19:21
super taka konfitura na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak