Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOMPOT Z RABARBARU Z SYROPEM RÓŻANYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 800 gram
skórka z cytryny 1/2 szt
cukier 5 łyżek
syrop różany 1/4 szklanki
woda 2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: KOMPOT Z RABARBARU Z SYROPEM RÓŻANYM

Cytrynę sparzyć gorącą wodą i dokładnie wyszorować,obrać 1/2 cytryny ze skórki.Rabarbar oczyścić,umyć i pokroić w około 2-2,5 centymetrowe kawałki.Do garnka wlać wodę,dodać rabarbar oraz skórkę z cytryny,doprowadzić całość do wrzenia i gotować przez 2 minuty od zagotowania.Teraz wyjąć z kompotu skórkę z cytryny,kompot osłodzić i dodać syrop różany,wymieszać.Gotowy kompot ostudzić a następnie schłodzić w lodówce.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.02.2014 00:28
super kompocik
kate.500 26.11.2013 08:14
smaczny kompocik
Łukasz15 11.10.2013 09:27
Musi być pyszny
adelajda 07.07.2013 18:43
nie przepadam za kompotem z rabarbaru ale ten dodatek syropu mnie zaciekawił
Krystyna32 01.07.2013 19:10
bardzo lubię
Ada-Gaba 29.06.2013 07:06
pyszny kompocik
anemon 28.06.2013 15:37
Bardzo lubię kompoty i sezon na nie zaczynam właśnie od tego z rabarbaru, Twoja wersja bardzo mi się podoba.
Wacław 24.06.2013 10:37
na pewno był pyszny :)
Katarzyna59 24.06.2013 07:56
fajny przepis
mirosława4 23.06.2013 21:35
smaczny kompocik na te upalne dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak