Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru i jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 0,5 kg
cukier drobny 4 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżki
woda 1-2 litry
jabłko kwaśne 2-4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru i jabłka

Kroki postępowania

1
Myjemy jabłka i kroimy w większe kawałki.
Krok 1 - Kompot z rabarbaru i jabłka foto
2
Rabarbar myjemy i odcinamy końcówki z jednej strony i z drugiej. Kroimy na 3 części.
Krok 2 - Kompot z rabarbaru i jabłka foto
3
Do gotującej się wody z cukrem drobnym i cukrem waniliowym wrzucamy owoce i gotujemy 10-15 min:)
Krok 3 - Kompot z rabarbaru i jabłka foto
4
Gotowy kompot musimy odsedzić z owoców, a następnie schładzamy i możemy w letnie dni popijać taki kompocik:)
Krok 4 - Kompot z rabarbaru i jabłka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak