Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru i czarnej porzeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka szklanka
cukier 4-5 łyżek
woda 1.5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru i czarnej porzeczki

Rabarbar oczyszczamy,kroimy w małe kawałeczki aby wyszła nam cała szklanka, porzeczki czarne(szklankę całą)- płuczemy, wsypujemy owoce do dzbanka,zasypujemy cukrem. Wlewamy półtora litra wrzątku i czekamy aż owoce puszczą sok. Mieszamy łyżką po czym podajemy. Do ostudzonego kompotu wrzucamy kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 26.07.2013 14:09
kolorek piękny zachęca do picia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak