Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 7 łodyg
cukier wanilinowy 1
sok z cytryny 3 łyżki
miód do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Ugotować ok 2l wody i wrzucić rabarbar, dodać sok z cytryny i cukier waniliowy. Gotować kilkanaście minut aż zmięknie, odcedzić. Ciepły kompot dosłodzić do smaku miodem i odstawić do ostygnięcia. W duże upały podawać z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak