Kompot z porzeczek.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

  • cukier

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kompot z porzeczek. foto
Porzeczki umyć i obrać z krzaczków. Włożyć do połowy słoików.
Krok 2 - Kompot z porzeczek. foto
Do każdego słoika wsypać po 2 łyżki cukru.
Krok 3 - Kompot z porzeczek. foto
Zalać wodą kranówką.
Krok 4 - Kompot z porzeczek. foto
Pasteryzować około 20 minut.
Krok 5 - Kompot z porzeczek. foto
Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 24.08.2012 00:15
ja też go lubię
Wacław 04.07.2012 14:55
bardzo smaczny kompot !
Kuchareczka2 28.06.2012 11:48
bardzo lubię kompot porzeczkowy , porzeczki mam piękne w tym roku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat