Kompot z czerwonych czereśni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    1 kg
  • woda

    1 litr
  • cukier

    2 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie myję i wkładam do słoików. Przygotowuję syrop z litra wody i 2 szklanek cukru. Wodę należy zagotować i takim gorącym syropem zalewam czereśnie. Zakręcam słoiki i pasteryzuję je ok. 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena1110 07.09.2012 22:08
taki lubię
Aneta25 24.08.2012 21:16
uwielbiam czereśnie
Agnieszka91 22.08.2012 16:35
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat