Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonej porzeczki wg Ilony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 3 kg
cukier 2 łyżki na słoik 0,5 l
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonej porzeczki wg Ilony

Kroki postępowania

1
Porzeczki odszypułkowujemy, następnie myjemy pod zimną wodą.
Krok 1 - Kompot z czerwonej porzeczki wg Ilony foto
2
Tak przygotowane porzeczki przekładamy do słoików na 3/4 ich wysokości.
Krok 2 - Kompot z czerwonej porzeczki wg Ilony foto
3
Do każdego słoika wsypujemy cukier i zalewamy przegotowaną wodą. Słoiki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy przez kilka minut. Odstawiamy je na noc do góry dnem.
* jeśli mamy bardzo kwaśne porzeczki, wówczas możemy dodać więcej cukru.
Krok 3 - Kompot z czerwonej porzeczki wg Ilony foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Kompot z czerwonej porzeczki wg Ilony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 23.02.2014 17:10
pyszny kompocik
IKrakowianka 30.12.2012 22:06
piękny kolorek
Iwusia 09.12.2012 23:50
wspaniały do obiadu i nie tylko :)
manaika 19.08.2012 23:56
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak