Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonej porzeczki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 500 g
cukier trzcinowy do smaku
woda 1,5-2 l

Porada

zamiast cukru trzcinowego możemy użyć miodu naturalnego

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonej porzeczki

Porzeczki myjemy i wrzucamy do garnka, wlewamy wodę i stawiamy na gaz.
Zagotowujemy, a następnie zmniejszamy grzanie i gotujemy jeszcze przez 10 minut.
Wyłączamy gaz pod garnkiem i odstawiamy kompot do wystudzenia.
Wystudzony kompot dosładzamy do smaku miodem lub cukrem.
Kompot schładzamy.
Możemy podawać z kostkami lodu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak