Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czereśni- pasteryzowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 2 kg
cukier 4 szklanki
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni- pasteryzowany

Czereśnie należy umyć . Umyte czereśnie wkładamy do słoików ( ja wkładam do słoików litrowych). wodę z cukrem należy zagotować. Po zagotowaniu ( jeszcze gorącą wodą) zalewamy czereśnie w słoikach. Słoiki należy zakręcić.
Zakręcone słoiki gotujemy przez ok 30 minut.
Kompocik z czereśni gotowy. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 01.09.2012 17:48
super
treonina 01.09.2012 16:01
uwielbiam! takie czereśnie świetnie się nadają do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak