Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czereśni

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 10 kg
woda do pełna słoika
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni

Kroki postępowania

1
Na zimę idealny :-) do obiadu. Czereśnie myję, nastepnie obieram.
Krok 1 - Kompot z czereśni foto
2
Przekładam do słoików do pełna, wsypuję około 1 łyżki cukru słoik 0,5 litra. Cukru dodaję w zależności jak kto lubi słodki kompot. Zakręcam słoiki, i zagotowuję w garnku zalanym wodą do ¾ wysokości słoików około 30 minut.
Krok 2 - Kompot z czereśni foto
3
Kompot na zimę idealny.
Krok 3 - Kompot z czereśni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.03.2014 14:09
jakie zapasy
IwonaKa 05.10.2013 13:33
pyszny zapasik na zimę
ONY_za_kare 26.07.2013 21:07
oho ho:D ostra zima idzie :)
gosia56 19.07.2013 20:56
pyszny taki kompocik ale ostatnio robię kompotów niewiele
Łucja 19.07.2013 11:01
będziesz miała spory zapas na zimę ;)
Alex_M 18.07.2013 21:58
o ja cie ile czereśni!! pysznosci!! ja tez chce :D
Marta11 18.07.2013 19:18
najlepszzy kompot
2milutka 18.07.2013 17:38
ja też robię pyszne są:)
Agata3 18.07.2013 17:31
Niestety nie mam drzewka z czereśniami, które uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak