Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czarnej porzeczki i aronii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 szklanka
czarna porzeczka 2 szkl
woda
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czarnej porzeczki i aronii

Aronię myjemy na sicie . Wkładamy do garnka. Porzeczkę czarną przebieramy odrywamy ogonki ,myjemy i wkładamy do aronii. Zalewamy woda ok 1-1.5 litra .Zagotowujemy . Dodajemy cukier ok 5-6 łyżek zależy od słodkości owocu . Gotujemy jeszcze kilka chwil .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 23.08.2012 09:16
uwielbiam aroniowy i porzeczkowy też,ale nigdy nie łączyłem tych owoców..a musi być wspaniały
Miki 12.08.2012 12:19
super
agaK. 28.07.2012 16:26
bardzo lubię:)
iwa643 28.07.2012 09:37
Polecam do obiadku
iwa643 28.07.2012 09:37
Polecam do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak