Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnia 1 kg
cukier 0,5 szklanki
woda 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wiśniowy

Do rondla wlać 2,5 szklanki wody, wsypać cukier i zagotować. Wiśnie umyć, przebrać, osączyć, nałożyć do wyparzonych słoików. Zalać gorącym syropem i szczelnie zakręcić zakrętki. Zamknięte słoje ułożyć w garnku, zalać ciepłą wodą, zagotować, zmniejszyć płomień i pasteryzować około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 05.08.2012 10:48
znakomity do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak