Kompot śliwkowo-cynamonowy

Kompot śliwkowo-cynamonowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

  • cukier

  • cynamon Prymat

    szczypta
  • woda

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot śliwkowo-cynamonowy

Śliwki przebieramy, dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Napełniamy nimi słoiki. Do każdego słoika dajemy po 1/2 łyżeczce cynamonu i 3 łyżki cukru. Uzupełniamy wodą do 3/4 wysokości. Kompoty pasteryzujemy około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat