Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot śliwkowo-cynamonowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki
cukier
cynamon Prymat szczypta
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot śliwkowo-cynamonowy

Śliwki przebieramy, dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Napełniamy nimi słoiki. Do każdego słoika dajemy po 1/2 łyżeczce cynamonu i 3 łyżki cukru. Uzupełniamy wodą do 3/4 wysokości. Kompoty pasteryzujemy około 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak