Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowo-porzeczkowy Zub3r'a

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
porzeczki czerwone 1 szk
cukier 3-4 łyż
woda 2-3 l
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowo-porzeczkowy Zub3r'a

Rabarbar myjemy i dokładnie oczyszczamy. Kroimy w mniejsze kawałki. Do wody dodajemy cukier, mieszamy i zagotowujemy. Następnie dodajemy pokrojony rabarbar i ponownie zagotowujemy. Na koniec wsypujemy porzeczkę czerwoną (dokładnie umytą). Krótką chwilę gotujemy. Kompot wlewamy do dzbanka i wkładamy kilka listków mięty.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 21.11.2013 21:58
bardzo smaczny
RenataZ-et 05.11.2013 21:31
smaczne połączenie :)
adelajda 17.10.2013 20:20
chętnie się napiję :)
Bernadeta1 17.09.2013 11:44
pyszny kompocik
Pietruszka 22.07.2013 15:30
dobry napój
marcia7 20.05.2013 16:35
ale mniamciu
Gracer 20.05.2013 16:08
wieki nie piłem takiego kompotu
Papryczka 20.05.2013 14:10
smaczny kompocik
Rafał3 20.05.2013 13:02
wygląda smacznie,zachęcająco
Boska_Agatka 20.05.2013 13:00
wyśmienite palce lizać
Konczi 20.05.2013 12:21
aż mi się zachciało łyczka
Patriszja
Patriszja 20.05.2013 11:58
moj ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak