Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 4 łodygi
sok jabłkowy 1 słoiczek
mięta 1 garść
Goździki całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowo- jabłkowo- miętowy

Rabarbar dokładnie myjemy i przekrawamy na miejsze części. Na desce kroimy rabarbar w kostkę. Następnie wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Miętę dokładnie myjemy i dodajemy też do grnak. Całość gotujemy na gazie. Gdy woda zacznie bulgotać dodajemy sok jabłkowy ( u mnie domowej roboty) i 2 goździki do smaku. Całośc blendujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Przelewamy do ładnego dzbanka i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 12.06.2014 12:57
super kompocik i świetny mix :)
BernadettaP 07.06.2014 07:07
To raczej kompot z sokiem, niż kompot. I zagadka dziwnego koloru się wyjaśniła :)
marcia7 06.06.2014 20:33
super letni
agnieszka214 06.06.2014 11:39
domowe zawsze smaczne
Wiktoria29 06.06.2014 09:40
ciekawa jestem ja smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak