Kompot porzeczkowy

Kompot porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi

    2 szklanki
  • woda

    1,5 l
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot porzeczkowy

Czerowne porzeczki obieramy z gałązek i myjemy. Porzeczki przekładamy do garnka, zalewamy wodą (najlepiej użyć wody mineralnej niegazowanej lub przefiltrowanej). Gotujemy ok 15-20 minut. w między czasie gotowania do garnka z kompotem dodajemy cukier i mieszamy. Jeśli ktoś lubi słodkie można zwiększyć ilość cukru. Z ta ilością kompot jest lekko kwaskowaty, orzeźwiający.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat