Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi 2 szklanki
woda 1,5 l
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowy

Czerowne porzeczki obieramy z gałązek i myjemy. Porzeczki przekładamy do garnka, zalewamy wodą (najlepiej użyć wody mineralnej niegazowanej lub przefiltrowanej). Gotujemy ok 15-20 minut. w między czasie gotowania do garnka z kompotem dodajemy cukier i mieszamy. Jeśli ktoś lubi słodkie można zwiększyć ilość cukru. Z ta ilością kompot jest lekko kwaskowaty, orzeźwiający.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak