Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-porzeczkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 szt.
porzeczki 400 g
woda 3 l
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-porzeczkowy

Kroki postępowania

1
Porzeczki oczyścić z zielonych ogonków. Umyć i odcedzić z wody.
Krok 1 - Kompot jabłkowo-porzeczkowy foto
2
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w nie za dużą kostkę.
Krok 2 - Kompot jabłkowo-porzeczkowy foto
3
Do garnka wrzucić owoce i zalać wodą. Gotować do miękkości owoców.
Krok 3 - Kompot jabłkowo-porzeczkowy foto
4
Gdy już kompot będzie ugotowany dodać cukier i wymieszać. Smacznego
Krok 4 - Kompot jabłkowo-porzeczkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 19.03.2013 16:44
supper kompocik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak