Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-jeżynowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt.
jeżyny 1 garść
woda 1 l
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-jeżynowy

Jabłka obrać ze skórki (mam użyłam jabłek kwaśnych i słodkich), wyjąć z nich ze środka nasionka a następnie pokroić w półksiężyce. Dorodne jeżyny umyć i dodać do jabłek. Do garnka wrzucamy jabłka i jeżyny, dolewamy wodę i gotujemy (do miękkości jabłek). Pod koniec gotowania dodać cukier i dokładnie wymieszać, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.12.2013 19:04
smaczny musi być
Magula 30.08.2013 09:02
mniam pyszniutki kompot
rafał5 30.08.2013 07:50
superrr na pewno zrobię.
Noruas 29.08.2013 23:54
mniam! pyszne musi być takie połącznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak