Kompot jabłkowo- truskawkowy

Kompot jabłkowo- truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • jabłka

    5-6 sztuk
  • truskawki

    30 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot jabłkowo- truskawkowy

Wodę zagotować wraz z kilkoma łyżkami cukru. Jabłka umyć, przekroić na pół i wyjąć gniazda nasienne. Do wrzącej wody wrzucić jabłka pokrojone w półplasterki i truskawki. Kompot zagotować Odstawić pod przykryciem, żeby nabrał smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

romanrafal
romanrafal 08.01.2014 15:49
bardzo dobry kompocik
IKrakowianka 21.09.2012 15:04
bardzo taki lubię
Katarzyna/kate1980 23.05.2012 21:48
wspaniały
KasiaK90 11.05.2012 09:11
uwielbiam
ben-ka 03.11.2011 07:32
jak ja dawno nie gotowałam kompotu:(
Agnik 01.06.2011 10:21
super połączenie
Barbara55 14.04.2011 16:48
jeden z ciekawszych przepisów
kielcok1 15.03.2011 16:08
bez kompotu nie ma obiadu
rakow2
rakow2 31.12.2010 17:48
najlepszy kompocik piłam u cioci
Iwusia 07.10.2010 00:22
Również lubię kompocik i często w lecie robię taki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat